reflecteer én kijk vooruit

Reflecteer én kijk vooruit naar het jaar 2019!

Wat was het jaar 2018 een mooi jaar. Een aantal van mijn dromen zijn het afgelopen jaar uitgekomen. Ik wil graag nog even stil staan bij het jaar 2018, maar vooral al vooruitkijken naar het aankomende jaar. Ik wil doelen stellen én deze behalen. Hoe zit dat bij jou?

Filmworkshops geven vind ik geweldig

Een van de leukste dingen die ik het afgelopen jaar heb gedaan is het doorgeven van mijn passie voor film. Ik heb afgelopen jaar een aantal workshops verzorgd. Van werken als gastdocent bij een middelbare school tot in een privé-setting de kneepjes van het vak bijbrengen, het is allebei geweldig om te doen. Ik heb gemerkt dat het mij energie geeft om mijn kennis over filmen te delen met anderen. Dit smaakt echt naar meer!

Social media marketing

In mijn bedrijf heb ik me het afgelopen jaar wat meer gericht op marketing en social media. Ik vind het supertof om als zelfstandig ondernemer via Facebook en Instagram aan mijn volgers te laten zien wat ik allemaal doe. Daarnaast ben ik begonnen met het delen van tips en tricks op het gebied van film en storytelling. Ik merk dat de waardering die ik krijg me meer energie oplevert dan ik erin stop.

Een nieuwe partner

Ook in het samenwerken met anderen is er het afgelopen jaar wat veranderd. Waar met de ene partner de samenwerking wat minder intensief wordt, komt daar een andere voor terug. Ik ben blij dat die balans zich als vanzelf heeft hersteld. Filmen kan zo nu en dan een eenzame bezigheid zijn, maar dat is nu verleden tijd. Ik heb namelijk een nieuwe partner gevonden, Manon, waarmee ik naast zakelijk ook op gevoelsniveau op een lijn zit. Samen met haar heb ik de films voor contour de Twern gefilmd. Wij hebben allebei eenzelfde idee over hoe je écht een verhaal vertelt, op een zo puur mogelijke manier. Wij vullen elkaar perfect aan!

De balans tussen privé en werk

Als ik terugkijk naar het begin van het jaar 2018 én waar ik nu sta, dan voel ik mijzelf zo veel vrijer in mijn werk en privéleven. Ik pas steeds beter in mijn eigen jasje. Dat ik daar hard mijn best voor moet doen maakt het zoveel waardevoller.

Op naar het jaar 2019

Komend jaar ga ik door op het pad dat ik ingeslagen ben. Ik ga de dingen waar ik voor sta en de dingen waar ik achter sta nog meer verweven met mijn werk. Het afgelopen jaar heeft me duidelijk gemaakt dat de weg die ik ben ingeslagen me gelukkiger maakt dan ik ooit was, in mijn werk en mijn privéleven. Men zegt wel eens: wie zaait zal oogsten, vaak is dat negatief bedoelt. Ik denk dat ik door “goed” te zaaien, “geluk” heb geoogst. De zaadjes voor volgend jaar zitten al in mijn hoofd, ik kan niet wachten op de oogst.

Kijk jij wel eens terug naar het jaar 2018 wat je allemaal bereikt hebt én wat je anders wil gaan doen in het jaar 2019? Ik wens je alvast een fijne jaarwisseling!