fbpx

Wat is nu eigenlijk een pitch of een videopitch? Wat zijn de voordelen van een videopitch en wanneer gebruik je het? Je leest het in deze blog!

Een pitch is een korte presentatie waarin jij jezelf of een idee in ongeveer één minuut presenteert. Zo kun je de ander overtuigen van jouw kwaliteiten en ideeën. Een pitch moet dus kort maar krachtig zijn en antwoord geven op de vragen:

  • Wie ben je?
  • Wat zijn jouw kwaliteiten?
  • En wat is jouw toegevoegde waarde (voor het bedrijf)?

Het houden van een pitch kun je persoonlijk doen maar ook via audio of video, dit wordt ook wel een videopitch genoemd. Een videopitch is een video van jezelf over wie je bent en wat je te bieden hebt. Maar wat zijn de voordelen van een videopitch?

Voordeel 1: Jij hebt de controle over hoe jij overkomt

Een voordeel van een videopitch, oftewel een pitch film, is dat jij jezelf kunt voorstellen aan je nieuwe werkgever door middel van een krachtige video. Men heeft vaak binnen 30 seconden al een oordeel over iemand. Hoe fijn is het dan dat jij kunt nadenken over wat jouw houding is, hoe je overkomt en wat jij wilt vertellen?

Voordeel 2: Jezelf onderscheiden

Wil jij meer kans maken bij een sollicitatie? Dan moet jij jezelf onderscheiden van de rest! Je moet opvallen tussen alle cv’s die opgestuurd worden. Een pitch film wordt nog niet bij veel sollicitanten toegepast, waardoor jij jezelf kan onderscheiden. Ook laat je zien dat je de baan graag wilt hebben, omdat je meer tijd en moeite in de sollicitatie hebt gestopt.

Voordeel 3: De kracht van beeld en geluid in één

Ondernemers hebben vaak weinig tijd en hebben niet altijd zin om een lang (saai) verslag te lezen over wie je bent en wat je voor hen kan betekenen. Hierbij is een pitch film de uitkomst! Zo kun je jouw idee kort én krachtig vertellen. Je kunt daarnaast van tevoren nadenken over hoe jij jouw  vaardigheden, kwaliteiten, persoonlijk karakter en enthousiasme via video wilt overbrengen aan jouw doelgroep.

Voordeel 4: Een grote doelgroep bereiken

Je kunt jouw pitch film heel eenvoudig delen via social media, zoals LinkedIn en Facebook. Op deze manier kun je een grote doelgroep bereiken. Bij een korte video van één minuut, is men eerder in staat deze ‘even’ te bekijken. Bij een lang stuk tekst ligt de drempel om het te gaan lezen een stuk hoger.

Voordeel 5: Het is persoonlijk en wekt vertrouwen

Een videopitch is persoonlijk en wekt vertrouwen, waardoor de doelgroep jou beter leert kennen. Zo kun je de video inzetten om de passie in jouw organisatie op een natuurlijke wijze over te laten brengen, of jouw positieve karaktereigenschappen subtiel naar voren te brengen! Daarnaast weet men meteen met wie ze te maken hebben.

Om te profiteren van deze voordelen, is het belangrijk dat je een goede én onderscheidende pitchfilm maakt! Een pitchfilm die blijft hangen bij jouw doelgroep!

X

Ontvang mijn gratis e-book:
Beste Editing App

Ik leer je in mijn e-book hoe je video’s mooi kunt editen. Vul je gegevens in en je ontvangt hem direct in je mailbox.