fbpx

Ben je zelf niet in het bezit van de middelen om je video op te nemen? Of sta je zelf voor de camera? Denk eens aan het inhuren van een videograaf! Op welke punten je moet letten bij het kiezen van de juiste videograaf leg ik je hieronder uit.

Budget

Ten eerste is het erg belangrijk van tevoren te bepalen wat je budget is voor het inhuren van een videograaf. In elke prijsklasse is er een videograaf te vinden met de juiste specialisatie. Als je in je video gebruik wil maken van bijvoorbeeld slow motion, is het van belang een videograaf te zoeken die hier ook de juiste apparatuur voor heeft. Zo voorkom je teleurstelling achteraf wanneer jouw video gaat haperen omdat de videograaf niet de juiste apparatuur ter beschikking had. Bepaal dus vooraf wat je verwachtingen zijn en je daarbij horende budget.

Stijl en kwaliteit

Net als schilderkunstenaars hebben ook videografen elk hun eigen stijl. Zorg dat je, voordat je op zoek gaat naar een videograaf, goed voor ogen hebt wat je wil en wat je mooi vindt. Zoek een aantal voorbeelden op zodat de videograaf goed kan inschatten of hij/zij dat kan waarmaken. Ook kun je het portfolio van de videograaf bekijken om te bepalen of de stijl bij jouw idee past. Let daarnaast, als je van plan bent om een video met geluid te laten maken, ook op de geluidskwaliteit van de video’s uit zijn/haar portfolio.

Recensies

Niets is zo eerlijk als de mening van eerdere klanten van de videograaf. Ga op zoek naar videografen waarbij de recensies een goed beeld geven van wat hij/zij kan. Misschien had je toch een ander beeld bij de persoon en zijn/haar kunnen? Zo kun je je keuze baseren op jouw eigen intuïtie, de informatie die de videograaf verstrekt en de informatie van derden.

Maak een selectie

Om zeker te zijn van de juiste keuze is het van belang dat je ongeveer 3 videografen selecteert. Naast eens kennis te maken en te bespreken wat hij/zij voor jou kan betekenen is het verstandig eerder gemaakt werk van de videograaf te bekijken. Door enkel en alleen met 3 videografen in gesprek te gaan blijft de keuze overzichtelijk en maak je het makkelijker voor jezelf.

Ik wens je heel veel succes met het selecteren van de juiste videograaf voor jouw video! Wil je nog meer tips ontvangen? Neem dan gerust contact met mij op!

Mogelijk ook interessant om te lezen: 5 x waarom video’s het online zo goed doen!

X

Ontvang mijn gratis e-book:
Beste Editing App

Ik leer je in mijn e-book hoe je video’s mooi kunt editen. Vul je gegevens in en je ontvangt hem direct in je mailbox.