fbpx

In deze blog lees je alles over de drie bekende filmmakers die voor mij echt een voorbeeld zijn! Alle drie zijn ze weleens in het nieuws geweest vanwege hun opvallende films. Benieuwd naar mijn voorbeelden? En waar ze zo goed in zijn? Je leest het hieronder!

Filmregisseur Lars von Trier

Lars von Trier is een Deense filmregisseur waarmee ik in aanraking kwam toen ik nog studeerde op de Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Hij is een van de meest eigenaardige filmregisseurs die ik ken en staat bekend om zijn originele manier van werken. Zijn kijk op dingen, manier van filmen en het verhaal dat hij vertelt spreken mij enorm aan! Een van zijn beste films vind ik Breaking the waves, Dancer in the Dark, Dogville en Manderlay. Hij is de oprichter van het Dogma 95-manifest, dat een zo eerlijk en geloofwaardig mogelijke film nastreeft. Dit doet hij door zich aan bepaalde regels te houden en daar heb ik veel waardering voor!

Bekijk ook eens zijn films en laat je verrassen!

Filmmaker Frans Bromet

Mijn tweede voorbeeld is de Nederlandse filmmaker Frans Bromet. Wat ik bij hem zo goed vind, is de oprechtheid in zijn films. Hij maakt zo min mogelijk gebruik van decors, geluidseffecten, kostuums, belichting en muziek. Maar zo veel mogelijk puur natuur. Ook beschikt hij over geweldige interviewtechnieken! Tijdens interviews vraagt hij niets, maar herhaalt hij simpelweg een deel van de tekst van de ander. Zo krijgt hij vaak erg persoonlijke en oprechte informatie naar boven. Dit vind ik echt briljant! Hij heeft dus zijn eigen werkwijze ontwikkeld en maakt met name documentaires waar hij op zoek gaat naar mensen met eigen en authentieke verhalen. Dit is iets waar ik ook altijd naar op zoek ga, het vertellen van authentieke verhalen. Ik geloof er namelijk in dat iedere persoon iets persoonlijks heeft meegemaakt wat de kijker inspireert! Frans Bromet is echt een voorbeeld voor mij. Hij is zo puur, echt en persoonlijk!

Filmregisseur Cristopher Nolan

Mijn laatste voorbeeld is Cristopher Nolan, een fantastische Engels-Amerikaanse regisseur. Zijn thema’s en karakters spreken mij enorm aan! Hij kan echt alle genres aan, maar hij staat met name bekend om zijn films: Memento (thriller), Interstellar (science-fiction), Inception met als hoofdrolspeler Leonardo DiCaprio (science-fiction-thriller) en als laatste de film The Dark Knight (actie/misdaad). Bij interstellair was ik erg onder de indruk van de geniale twist in het verhaal en The Dark Knight moet je gewoon gezien hebben! Deze film was een groot kritisch, maar ook een groot commercieel succes. De film heeft al meer dan 1 miljard dollar opgebracht en is ook bekend over de hele wereld. Iedere keer als ik deze films kijk, vallen me weer nieuwe dingen op.

Begin na het lezen van deze blog direct aan een van de films en laat me vooral weten wat je ervan vond!

X

Ontvang mijn gratis e-book:
Beste Editing App

Ik leer je in mijn e-book hoe je video’s mooi kunt editen. Vul je gegevens in en je ontvangt hem direct in je mailbox.