fbpx

Tegenwoordig zijn veel smartphones in bezit van een goede camera waarmee jij echt een mooie en professionele video kunt opnemen. Ben je van plan een vlog te maken voor je onderneming of een instructievideo? Dan kan dat zeker met je smartphone! In deze blog vertel ik jou de 5 tips om professioneel te kunnen filmen met jouw smartphone.

Tip 1. Stel je smartphone juist in

Het is belangrijk dat je jouw smartphone juist instelt. Dit betekent dat je de resolutie zo hoog mogelijk zet voor het filmen. Waarschijnlijk heb je niet zo’n groot beeld nodig, maar is het handig als je achteraf nog wilt inzoomen. Wanneer je je beelden achteraf wilt vertragen is het belangrijk dat je let op de instelling ‘fps’. Om gewoon te filmen heb je voldoende aan 30 of 25 fps. Wil je het beeld achteraf gaan vertragen? Zorg dan dat je de instellingen op minimaal 60 fps hebt staan.

Professioneel filmen smartphone filmen met je smartphone

Meer controle?
Behoefte aan meer controle over de belichting en de focus dan met de gewone camera app van jouw smartphone? Gebruik dan de Filmic Pro app. Met deze app kan je vastleggen op welke afstand je het beeld scherp wilt hebben. Vervolgens kun je met de app de belichting op de focus aanpassen. Super handig!

Tip 2. Zorg dat je van tevoren bepaalt hoe je gaat monteren

Je video is opgenomen, maar hoe ga je je beelden bewerken en monteren? Wil je dit via je smartphone zelf doen of liever via een programma op je laptop of computer. Beginnende filmers lopen bij deze stap vaak vast en ervaren monteren als iets frustrerends. Als je besluit je video te bewerken op je smartphone zorg er dan voor dat je niet te veel shots maakt. Door gebruik te maken van minder ‘materiaal’ blijft het mogelijk om het via je smartphone te monteren. Voor veel shots of uitgebreidere montages kun je beter gebruik maken van montage programma’s als Hitfilm voor Windows computers en iMovie voor Mac.

Mogelijk ook interessant om te lezen: De 5 beste apps voor het bewerken van jouw video!

Tip 3. Maak een paar proefshots

Voordat je je definitief gefilmde shots gaat bewerken en monteren is het verstandig dit eerst te doen met een proefshot. Zo kom je erachter of het programma überhaupt werkt en de functies heeft die jij wilt. Zo weet je zeker dat wanneer je de gehele video geschoten hebt, je deze ook kunt monteren op jouw manier.

Tip 4. Maak voor je video een script

Hoe kort of lang je video ook is, een script maken is zeker een aanrader! Een uitgewerkt idee zorgt ervoor dat jij precies weet wat je wilt filmen. Hierdoor bespaar je tijd, weet je wat je nodig hebt en weet je hoe lang het filmen ongeveer gaat duren. Maak je een vlog? Ook dan is het verstandig om van tevoren te bepalen wat je ongeveer wilt gaan filmen. Een script maakt ook het monteren achteraf makkelijker, want met je script weet je precies welke shots achter elkaar horen.

Tip 5. Gebruik filmaccessoires voor je smartphone

Natuurlijk is de camera van je smartphone goed genoeg voor het filmen van een video, maar met het gebruik van een statief zorg jij voor een nog scherper en stabieler beeld. Met het gebruik van een statief beweegt je beeld veel minder wat de kwaliteit van je video verhoogt. Spreken er mensen in je video? Dan raad ik je aan om ook gebruik te maken van een microfoontje. Geluid is een zeer belangrijk onderdeel van je video en met een externe microfoon zorg je voor een helderder geluid.

Ik wens je heel veel succes met het filmen van video’s met je smartphone! Wil je nog meer tips ontvangen? Neem dan gerust contact met mij op!

X

Ontvang mijn gratis e-book:
Beste Editing App

Ik leer je in mijn e-book hoe je video’s mooi kunt editen. Vul je gegevens in en je ontvangt hem direct in je mailbox.