fbpx

Van plan om een video op te nemen voor je onderneming? Een passende omgeving en/of achtergrond zorgt voor een indrukwekkender en mooier resultaat. In dit artikel vertel ik jou wat de mooiste filmlocaties in Nederland zijn waar jij jouw video kan opnemen.

1. Reitdiephaven in Groningen

Op ongeveer 20 minuten afstand van de stad Groningen ligt jachthaven Reitdiephaven. Een prachtige haven met gekleurde gevels gebasseerd op Scandinavische bebouwing. Met deze locatie zorg jij gegarandeerd voor een sprekende video!

2. Loonse en Drunense Duinen in Noord-Brabant

De Brabantse Sahara! Hoe gaaf klinkt dat? Het Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen worden zo genoemd vanwege de grote zandvlaktes, heide, maar ook bebossing. In dit natuurgebied bevindt zich één van de meest uitgestrekte zandverstuivingen van West-Europa. Het gebied bestaat onder andere uit 30 vierkante kilometer stuifzand! Zeker de moeite waard om hier eens een kijkje te nemen.

3. Paard van Marken in Noord-Holland

In Marken staat een van de mooiste vuurtorens van Nederland. Sinds 1970 is deze vuurtoren ook een rijksmonument. Precies op het oostelijke puntje van het eiland staat hij. In de Winter is deze toren zeker een bezoekje waard. De toren in combinatie met kruiend ijs zorgt voor een prachtig plaatje of achtergrond van jouw video.

4. Vuurtoreneiland in Durgerdam

Op zoek naar een plek wat iets industrieels uitstraalt? Dan is het Vuurtoreneiland in het Ijmeer de perfecte plek. Hier staat een eeuwenoude vuurtoren die in 1883 de stad Amsterdam hielp verdedigen tegen aanvallen uit de Zuiderzee. Naast een prachtige toren is hier in de zomer een pop-up restaurant te vinden die jouw plaatje compleet maakt.

5. Delfshaven in Zuid-Holland

Amsterdam te druk om te filmen, maar wil je wel graag die prachtige grachtenpandjes op video? In de buurt van Rotterdam is stadwijk Delfshaven. Hier staan verschillende historische grachtenpanden uit de 19eeeuw. Naast deze prachtige grachtenpanden bevinden zich hier ook de Moutmolen en het Zakkendragershuisje.

6. De Hef in Rotterdam

Vlakbij de stadswijk Delfshaven bevindt zich de Koningshavenbrug, ofwel De Hef, in Rotterdam. De brug is een spoorweghefbrug die tegenwoordig niet meer in gebruik is. Wel is de brug een monument voor de plek waar vroeger de treinen het centrum van Rotterdam verlieten.

7. Kinderdijk in Zuid-Holland

Iedereen ken het wel, het dorpje Kinderdijk in Zuid-Holland. Inmiddels onderdeel van de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In dit dorp vind je maar liefst negentien foto- en videogenieke molens. Naast de molens is hier ook alle techniek van waterbeheer vanaf de middeleeuwen bij elkaar te zien. Misschien niet de eerste locatie waar je aan denkt wanneer je een video gaat maken, maar het geeft een duidelijk Nederlandse sfeer. Liever geen toeristen in je video? Wellicht is Kinderdijk dan niet de beste optie…

8. Kiekkaaste in Groningen

Kiekkaaste is de enige buitendijkse vogelkijkhut midden in de natuur. De hut ligt op ongeveer 45 minuten rijden van het centrum van Groningen. Vanuit deze hut kun je prachtige vogels spotten. Maar naast vogelkijkhut is deze hut uitermate fotogeniek. De hut en de daarbij horende omgeving hebben een rustgevend effect wat wellicht perfect past bij jouw video!

9. De Hoge Veluwe in Gelderland

Op zoek naar een groene omgeving? Gevonden! De Hoge Veluwe wordt ‘de groene schatkamer van Nederland’ genoemd en dat niet zonder reden. Het 5.400 hectare tellende natuurpark is een van de mooiste plekjes van Nederland. Een deel van het park bevindt zich in Ede en een klein deel in Arnhem.

10. De Biesbosch in Noord-Brabant

In deze omgeving zijn veel dieren en vogels te vinden. Wanneer je met een kano of bootje op pad gaat heb je een nog grotere kans om bijvoorbeeld de ijsvogel tegen te komen. De smalle kreken zorgen voor een speelse maar rustgevende omgeving. Ga hier eens filmen met zonsopkomst of juist bij de zonsondergang. Dat geeft een supermooi effect!

Ik wens je heel veel succes met het selecteren van de juiste locatie voor jouw video! Wil je nog meer tips ontvangen? Neem dan gerust contact met mij op!

X

Ontvang mijn gratis e-book:
Beste Editing App

Ik leer je in mijn e-book hoe je video’s mooi kunt editen. Vul je gegevens in en je ontvangt hem direct in je mailbox.