fbpx

Met een instructiefilm leg je op een duidelijke manier uit hoe jouw klanten of personeel iets moeten uitvoeren en hoe iets werkt. Door het gebruik van een instructiefilm kun je veel vragen en onduidelijkheden bij jouw doelgroep oplossen! Het inzetten van een instructiefilm kent veel financiële voordelen. Benieuwd? Lees dan verder!

Voordeel 1: Als autoriteit gezien worden

Is jouw product nieuw en/of complex? Dan bestaat er een mogelijkheid dat consumenten niet weten hoe het werkt. Door het zien van een instructiefilm, raakt de klant bekend met jouw product of dienst. Met een instructiefilm kun jij je als bedrijf op een bepaalde manier positioneren én autoriteit uitstralen! Daarnaast kun je veel informatie vertellen in een korte tijd! Op deze manier kun je potentiële- en bestaande klanten (blijven) boeien en binden, en als autoriteit gezien worden. Want zeg nu zelf: wie neemt er niet iets aan van de expert in de markt?

Voordeel 2: Het voorkomt extra telefoon- en mailverkeer

Is het gebruik van een product of dienst onduidelijk voor de klant? Dan gaan ze mogelijk veel bellen, mailen, of over naar een ander bedrijf. Veel telefoon- en mailverkeer, oftewel méér klantenservice, kost een bedrijf extra tijd en geld! Met het gebruik van een instructiefilm kun je mogelijk al veel vragen en onduidelijkheden oplossen, en op die manier overbodig telefoon- en mailverkeer voorkomen!

Voordeel 3: Een grote groep medewerkers in een korte tijd bereiken! 

Wil jij jouw team op eigen tempo laten studeren aan een onderwerp of een nieuwe werkwijze aanleren? Door het gebruik van een instructievideo kun je makkelijk in een keer, één grote groep mensen in jouw bedrijf bereiken. Zo heb je geen trainers nodig wat veel geld scheelt! Ook ben je geen kosten aan reistijd of voor het huren van een locatie kwijt. Een instructiefilm inzetten voor jouw personeel, maakt dat mensen op eigen tempo kunnen studeren en dingen makkelijk kunnen herhalen.

Voordeel 4: Het bespaart tijd bij het inwerken van nieuw personeel

Een instructievideo kun je meerdere malen inzetten tijdens een presentatie, les en als ondersteuning voor een inwerkperiode. Op deze manier hoeft een complex probleem of product niet meerdere malen opnieuw uitgelegd te worden. Dit scheelt veel tijd, en tijd is geld! De inhoud is op deze manier ook nog eens eenduidig. Een instructiefilm is voor coaches, leraren en managers een erg handig communicatiemiddel om in te zetten tijdens een inwerkperiode van het nieuwe personeel!

Voordeel 5: Vergroot jouw naamsbekendheid en zorg voor meer omzet!

Een video kan oneindig bekeken worden door de doelgroep én vragen van klanten weg nemen. Het zo snel mogelijk oplossen van veel vragen, draagt bij aan de klanttevredenheid! Daarnaast kan een klant door middel van een instructiefilm bekend raken met jouw product of dienst. Op deze manier vergroot je jouw naamsbekendheid! En meer naamsbekendheid kan weer voor meer omzet zorgen!

Het inzetten van een instructievideo kan jou dus veel geld besparen! Daarnaast zijn er nog veel meer voordelen!

X

Ontvang mijn gratis e-book:
Beste Editing App

Ik leer je in mijn e-book hoe je video’s mooi kunt editen. Vul je gegevens in en je ontvangt hem direct in je mailbox.