fbpx

Wellicht sta je op het punt om een video te maken voor jouw bedrijf en ben je je hierin aan het verdiepen of misschien plaats je al regelmatig video’s. Dagelijks worden er duizenden berichten geplaatst op social media kanalen als Instagram en Facebook en jouw bericht verdwijnt in de massa. Hoe trek ik met mijn bericht dan toch de aandacht? Zet een video in! In dit artikel vertel ik je de kracht van video’s op je website en op social media.

Op vertrouwen kun je bouwen

Het inzetten van video’s zorgt voor een toename in het vertrouwen van je klanten en potentiele klanten. Je kunt video’s inzetten om je producten of diensten toe te lichten, maar je kunt het ook inzetten om het gezicht achter het bedrijf te laten zien. Vertrouwen neemt toe als (potentiele) klanten weten wie er achter het product of de dienst zit.

Delen = bereik

Over het algemeen worden video’s eerder en dus ook vaker gedeeld dan foto of tekst posts. Een video spreekt kijkers meer aan dan een stuk lange tekst of een afbeelding. 92% van de mensen die online video’s bekijken delen deze met anderen. Video’s zorgen door het delen dus voor een groter bereik.

Meer informatie

Een video biedt de mogelijkheid om meer informatie in een korte tijd te delen met je doelgroep. De combinatie van beeld en geluid zorgt ervoor dat je boodschap duidelijker en beter overkomt op je kijkers. Daarnaast blijft informatie dat wordt voorzien van visuele content beter wordt onthouden.

Conversie verhogen

Video content zorgt niet alleen voor meer bereik, maar ook voor een hogeren conversie. Wanneer je je video’s op je landingspagina toont kan dit je conversie verhogen tot wel 80%. De video op je landingspagina kan er dus voor zorgen dat er meer website bezoekers contact met je opnemen, een order plaatsen of een offerte aanvragen.

Email marketing

Naast het inzetten van video’s op je website of social media is het zeker de moeite waard om een video aan je mail toe te voegen. Mails met een video worden in 96% van de gevallen beter bekeken en belanden minder snel in de prullenbak.

Online zichtbaarheid

Naast vertrouwen bij je kijkers en het verhogen van je bereik dragen video’s ook bij aan je online zichtbaarheid. Video content hebben een zeer positieve invloed op je SEO en dus je online zichtbaarheid en vindbaarheid. Hoe beter SEO hoe beter je gevonden wordt.

Er zijn dus tal van redenen om video content aan jouw website en social media kanalen toe te voegen. Benieuwd hoe je video content kunt inzetten voor jouw bedrijf? Of meer tips ontvangen? Ik help je graag en neem gerust contact met mij op!

X

Ontvang mijn gratis e-book:
Beste Editing App

Ik leer je in mijn e-book hoe je video’s mooi kunt editen. Vul je gegevens in en je ontvangt hem direct in je mailbox.