fbpx

Live gaan op Facebook of Instagram is voor veel ondernemers een grote stap. Velen vinden het zelfs erg spannend. Toch zou het voor veel ondernemers een goede stap zijn dat onder andere veel bereik zal opleveren. In dit blog vertel ik jou wat Instagram Live Stories zijn en waarom deze voor jou zo belangrijk kunnen zijn.

Wat zijn Instagram Live Stories?

Iedereen is inmiddels wel bekend met de reguliere Instagram Stories, maar weinig zetten de nieuwe live functie al in. Instagram Live Stories is een functie waarmee jij als gebruiker live video’s kunt streamen. Op Facebook kon dit al, maar nu kun je ook op Instagram met één druk op de knop direct een moment delen. Het is de bedoeling dat je je volgers mee kunt nemen in een live moment en dat het niet uit maakt waar je bent.

Hoe werkt het?

Instagram Live Stories zijn net als de reguliere Stories in de reguliere Instagram app te gebruiken. Op je Instagram beginscherm swipe je naar rechts voor de ‘Stories’ functie. Onderaan in dit scherm staat een knop voor het live uitzenden van een video. Door hierop te drukken kun je direct live gaan. Tijdens jouw live sessie kunnen volgers berichtjes of emoticons naar je sturen. Je kunt er ook voor kiezen om deze berichtgeving uit te zetten.

Waarom live gaan op Instagram?

Live gaan op Instagram kan heel krachtig zijn en een bijdrage leveren aan jouw online zichtbaarheid en de betrokkenheid van jouw volgers. Je volgers krijgen een melding als je live gaat. Het is dus ook gelijk een mooie manier om jouw onderneming even goed onder de aandacht te brengen.

Daarnaast geef je je volgers een kijkje in jouw ‘echte’ leven. Je volgers leren je op deze manier beter kennen en kun je een band met je volgers opbouwen. Tijdens je live sessie kunnen kijkers je ook vragen stellen over je product/dienst of over jou. Mensen delen hun mening graag en hier kun je dus direct op reageren en/of de meningen gebruiken in je nieuwe content voor je social media kanalen. Laat je volgers ook meedenken over ontwikkelingen. Hiermee bouw je een hechtere band op met je volgers en voelen zij zich echt belangrijk en gehoord.

Samen live gaan

Een nieuwe toevoeging aan Instagram Live Stories is dat je tegenwoordig samen live kunt gaan. Zodra je live gaat kunt je onderaan op een icoon drukken om een vriend, collega of fan toe te voegen aan je livestream. Het is wel zo dat je alleen mensen kunt uitnodigen die op dat moment je live sessie ook bekijken. Wil je een specifiek persoon uitnodigen? Zorg er dan dus voor dat die persoon ook kijkt.

Ook benieuwd naar hoe je Instagram TV inzet? Lees dan ook: Wat is IGTV en hoe gebruik je het?

Ik wens je heel veel succes met het inzetten van Instagram Live Stories op jouw Instagram account! Wil je nog meer tips ontvangen? Neem dan gerust contact met mij op!

X

Ontvang mijn gratis e-book:
Beste Editing App

Ik leer je in mijn e-book hoe je video’s mooi kunt editen. Vul je gegevens in en je ontvangt hem direct in je mailbox.