fbpx

Overal op internet en op social media komen foto’s en video op prachtige locaties voorbij. Baal je dat jij niet op deze (vaak verre) locaties kan shooten? In Amsterdam zijn genoeg fotogenieke plekken die je eens moet bezoeken! Perfecte locaties om foto’s te maken of een video op te nemen die een indrukwekkend resultaat opleveren. In dit artikel vertel ik jou wat de 5 mooiste foto- en filmlocaties in Amsterdam zijn!

Voordat je op pad gaat is het belangrijk dat je je goed voorbereid. Ga je voor het eerst shooten? Lees dan ook eens: De 5 meest gemaakte beginnersfouten bij het maken van een video! Naast de mooie plekjes die ik je zo ga vertellen is het ook een lekker om rond te gaan dwalen met je smartphone of camera. Zo ontdek je ook je eigen unieke plekjes.

De Amsterdamse grachten

Natuurlijk erg voor de hand liggend maar… de Amsterdamse grachten blijven prachtig. Amsterdam wordt niet voor niets zoveel bezocht door toeristen. De stad Amsterdam telt meer grachten dan Venetië. Te drukke gracht om te shooten? Loop een stukje verder en wellicht vind je daar een rustigere spot om je shot vast te leggen.

De Magere Brug

In totaal telt Amsterdam 1680 bruggen, maar is een van de mooiste bruggen in Amsterdam is toch wel de Magere Brug. Een mooi idyllisch plaatje voor een shot in je video of voor een foto. De brug is zelfs te zien in een shot in een van de James Bond films, ‘Diamonds Are Forever’.

Sarphatipark

Het Sarphatipark is een super groen stadspark in de Pijp. In 2004 is het park volledig opgeknapt en is het een prachtige groene plek om een video op te nemen. Naast de groene omgeving is het stadspark ook voorzien van het zogeheten “Liefdesbruggetje”. Dit houten bruggetje is een van de meest populaire plekken in Amsterdam om een huwelijksaanzoek te doen. Vorig jaar heeft dit bruggetje dus de naam “Liefdesbruggetje” gekregen. Als je opzoek bent naar een romantische filmlocatie, dan is dit de plek!

Zevenlandenhuizen

Op zoek naar verschillende bouwstijlen in 1 straat? Er is onder andere een roze huis met Spaanse bouwstijl, een Engelse cottage en een Italiaans paleis te vinden. Je kunt de huizen apart fotograferen maar ook de gehele straat is fotogeniek en een uniek plaatje. De zevenlanden huizen zijn te vinden in de Roemer Visscherstraat. Ze zijn zeker een bezoekje waard!

NDSM-werf

Veel mensen zijn inmiddels bekend met deze gave en industriële plek in Amsterdam Noord, en dat is niet voor niets. Deze plek heeft een veel verschillende graffiti kunstwerken, leegstaande gebouwen en een grote kraan wat een gave touch aan je video of foto kunnen geven. Naast de graffiti kunstwerken is er ook sinds 2012 een jachthaven met een lange golfbreker te vinden. Zeker een bezoekje waard!

Ik wens je heel veel succes met het selecteren van een mooie locatie in Amsterdam voor jouw video! Wil je nog meer tips van locaties ontvangen? Ik help je graag en neem gerust contact met mij op!

X

Ontvang mijn gratis e-book:
Beste Editing App

Ik leer je in mijn e-book hoe je video’s mooi kunt editen. Vul je gegevens in en je ontvangt hem direct in je mailbox.