ondertiteling toevoegen

Op welke manieren kan ik een ondertiteling toevoegen aan mijn video’s?

Door ondertiteling toe te voegen aan jouw video’s bereik je veel meer mensen, dan wanneer je geen ondertiteling gebruikt. Google kan een video die is voorzien van ondertiteling ook beter indexeren. Waardoor je hoger in de zoekresultaten van Google zal verschijnen. Hierdoor profiteer je van veel voordelen. Aan jouw video kun je meerdere talen aan ondertiteling toevoegen, zodat je video internationaal bekeken kan worden. In deze blog lees je op welke verschillende manieren jij ondertiteling kunt toevoegen aan jouw video’s!  

Manier 1: Video’s ondertitelen via Facebook

Als adverteerder maar ook als niet-adverteerder kun je jouw video voorzien van ondertiteling, zodat je video meer mensen bereikt! Als niet-adverteerder kun je dit doen door een .srt bestand toe te voegen aan je Facebook video. Een .srt bestand bevat zowel je gesproken tekst, als de precieze tijdcodes van wanneer elke regel tekst in jouw video moet worden getoond. Deze bestanden kun je het beste maken in de CC-tool van YouTube. Als adverteerder maakt Facebook je het makkelijker door een video automatisch te ondertitelen via de Facebook Ads Manager en de Power Editor. Voordat je het filmpje online zet kun je zelf de ondertiteling bekijken en aanpassen waar nodig!

Manier 2: Video’s ondertitelen via YouTube

Een ondertiteling bij je video plaatsen hoeft niet moeilijk te zijn, wanneer je dit via YouTube doet! Je kunt via YouTube een automatische ondertiteling gebruiken, als de video spraak bevat en niet langer dan een uur duurt. Maar deze ondertiteling is niet altijd even nauwkeurig. Er is ook een andere manier om ondertiteling toe te voegen via YouTube, door zelf een transcript te maken en deze automatisch te synchroniseren. De timing van de ondertiteling wordt dan automatisch ingesteld door YouTube. Vervolgens kun je tijdens het kijken van de video, de ondertiteling aanpassen en op de gewenste plek plaatsen. Dit bestand kun je vervolgens ook in een video op Facebook uploaden. Voor deze manier van ondertiteling toevoegen aan jouw video’s, heb ik speciaal voor jou een stappenplan opgesteld!

Manier 3: Ondertiteling toevoegen via apps, zoals Clips en InShot

Een andere manier is om je ondertiteling in een app zoals Clips te maken. De applicatie Clips ondertitelt je video’s automatisch tijdens een opname, door middel van spraakherkenning. Terwijl jij de tekst uitspreekt, komt de ondertiteling direct in beeld te staan. Achteraf kun je eventueel nog dingen aanpassen, zoals de spelfouten of tekststijl. Door de ondertiteling via de app op te nemen, kun je erg veel tijd besparen! Nog een erg handige manier om ondertiteling aan jouw video’s toe te voegen, is om dit te doen via de applicatie InShot. Deze applicatie kun je downloaden op je telefoon, zodat je onderweg of vanuit huis jouw video kan voorzien van ondertiteling. Meer lezen over deze manier van ondertiteling toevoegen aan jouw video’s? Je leest het hier!

Manier 4: Ondertiteling toevoegen via Subtitle Workshop

Er zijn verschillende gratis tools die helpen bij het maken en aanpassen van een video-ondertiteling. Subtitle Workshop wordt gezien als een van de betere gratis tools voor het maken van je ondertiteling! Je kan de gewenste tekst precies bij een start- en begintijd typen. Zo kun je makkelijk de ondertiteling maken, bewerken en uploaden. Ook bevat het programma spellingscontrole en ‘fine tune’. Fine tune laat de totale ondertiteling zien, het moment van verschijning en de duur van de ondertiteling.

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen, of wil je het ondertitelen van jouw video’s graag uitbesteden? Neem gerust contact op met Saskia Waijers via info@swpproductions.nl of 06-14445116.