fbpx

YouTube is nog steeds een van de grootste kanalen waar men kosteloos video’s kan publiceren. Het kanaal hoort tot de drie meest bezochte websites wereldwijd. Per dag worden er ongeveer 300.000 nieuwe video’s op YouTube geplaatst. Hoe ga je er dus voor zorgen dat je doelgroep jouw video gaat bekijken? Ik geef je hieronder een aantal tips hoe je kunt zorgen voor meer video views op YouTube!

Tip 1: Gebruik relevante zoekwoorden

Verwerk relevante zoekwoorden in de titel, omschrijving en tags van je video’s. Op die manier kunnen Google en YouTube jouw video ook aan de juiste mensen tonen en word je beter vindbaar. Hoe beter jij gevonden wordt, hoe meer video views je zult krijgen!

Tip 2: Plaats een omschrijving bij je video’s

Naast het plaatsen van de juiste zoekwoorden is het ook belangrijk om een beschrijving aan je video’s toe te voegen. Dit heeft alles te maken met het verbeteren van de vindbaarheid van je video’s. Zorg voor een beschrijving van minimaal 200 woorden. Het is hierbij ook aan te raden om bijvoorbeeld de bezoeker op meerdere manieren aan je te binden. Zo kun je ze vervolgens ook naar je Instagram- en/of Facebookpagina sturen, door een call to action (lees: URL) aan je beschrijving toe te voegen.

Tip 3: Adverteren op YouTube

Wist je dat je op YouTube kunt adverteren? Door te adverteren op YouTube ga jij gegarandeerd meer mensen bereiken. Maak bijvoorbeeld een korte intro en vertel wat mensen kunnen verwachten op jouw kanaal. Op die manier kun je meer mensen naar je YouTube kanaal lokken. Wat ook goed werkt is eerst gratis kennis via YouTube verspreiden – aan de hand van een advertentie – en de mensen in een later stadium uitnodigen om je te gaan volgen op YouTube. Niet iedereen zal je namelijk direct gaan volgen. Zorg eerst voor binding met jouw potentiële klant!

Tip 4: Deel je video’s op meerdere platformen

Wil je meer video views op YouTube krijgen? Deel je video’s dan ook op andere social media kanalen. Mensen moeten weten dat jij actief bent op YouTube, want daar komen zij niet vanzelf achter. Plaats ook op je website dat je actief bent op YouTube en/of in je blogs.

Tip 5: Zorg voor de juiste videolengte

Wil je dat jouw doelgroep jouw video’s gaat bekijken? Maak je video’s dan niet al te lang. Mensen willen tegenwoordig graag snel content consumeren. We hebben geen zin om een informatieve video van één uur te bekijken als je de informatie ook in 20 minuten tot je kan nemen. Er zijn zeker wel mensen die langere video’s bekijken, maar zorg er dan voor dat de video écht de diepte ingaat. Kun je het kort houden? Doe dat dan!

Tip 6: Motiveer je publiek om actie te ondernemen

Wist je dat het heel goed is voor de vindbaarheid van je video als mensen hem gaan delen? Vraag je doelgroep dus ook om actie te ondernemen. Verder is niet alleen het laten delen van je video goed voor de vindbaarheid, maar ook een ‘LIKE’ op je video en het aantal mensen dat klikt op ‘abonneer’ zorgt ervoor dat YouTube jouw video hoger in de ranking zal tonen. Dit is namelijk één van de belangrijkste meetstaven voor YouTube om video’s te ranken!

Hopelijk heb je iets aan mijn tips gehad. Ik zou zeggen: zet hem op met het maken van je video en houd je zeker aan mijn tips om te zorgen voor meer video views op YouTube. Mocht je nog hulp kunnen gebruiken bij het maken van een video of het ondertitelen, laat het mij dan zeker ook weten. Heb je nog geen intro voor je YouTube kanaal? Ook hiermee kan ik je helpen! Neem dus gerust contact met mij op. Ik help je graag!

X

Ontvang mijn gratis e-book:
Beste Editing App

Ik leer je in mijn e-book hoe je video’s mooi kunt editen. Vul je gegevens in en je ontvangt hem direct in je mailbox.