fbpx

Video’s maak je om onder de aandacht te komen en dus wil je dat deze goed bekeken worden. Zorg daarom naast een flitsende titel ook voor ondertiteling. Het kost je misschien extra tijd en moeite, maar met gebruik van ondertiteling wordt je video ook nog eens beter gevonden in zoekmachines. Ik zeg dus; kijkpotentieel vergroten? Gebruik ondertiteling!

Geluid uit

Iedereen zit in de trein, bus of metro op zijn telefoon, maar heeft niet altijd zijn oordopjes of koptelefoon bij zich. Het is dus niet altijd mogelijk om een video met geluid te bekijken. Door ondertiteling aan je video toe te voegen zorg je ervoor dat de video ook wordt bekeken door mensen die op dat moment geen gebruik van het geluid kunnen maken. Ook is er aangetoond dat mensen die wel met het geluid aan je video bekijken toch ook de ondertiteling gebruiken. Je boodschap komt zo nog duidelijker over en de inhoud is beter te begrijpen.

Slechthorenden

Naast de vele mensen die geen koptelefoon tot hun beschikking hebben is in Nederland 1 op de 12 mensen slechthorend of doof. Door de vergrijzing zal dit in de komende jaren nog verder gaan toenemen. Uit onderzoek blijkt dat mensen die productvideo’s bekijken 85% meer geneigd is om een product aan te schaffen in vergelijking met mensen die deze video’s niet bekijken. Met ondertiteling zorg je er dus voor dat je niemand uitsluit en het vergroot je verkoopkansen.

SEO

Je video is met ondertiteling ook nog eens beter vindbaar via zoekmachines. Zonder ondertiteling is Google nog niet helemaal in staat om te achterhalen waar je video over gaat. Met ondertiteling is dit een stuk beter te ontrafelen en dit heeft een positieve invloed op je zoekresultaat. Bij een video is naast de titel, omschrijving en de tags je ondertiteling dus ook van groot belang voor een goede SEO.

Zelf doen of uitbesteden?

Je kunt de ondertiteling van je video laten doen of zelf doen. Wanneer je het uitbesteedt moet je rekening houden met kosten van ongeveer 750 tot 1000 euro per video-uur. Als je je video op YouTube gaat plaatsen is het gemakkelijk om zelf ondertiteling aan je video toe te voegen. YouTube heeft een ondertitelfunctionaliteit waarmee je kunt meetypen met je video. Zodra jij stopt met typen, stopt de video met afspelen. Mocht je dit niet prettig vinden werken, dan zijn er tal van andere websites waarmee je ondertiteling aan je video kunt toevoegen.

Het ondertitelen van je video zorgt dus voor een betere toegankelijkheid voor je publiek. Door ook je video beschikbaar te maken voor doven en slechthorenden vergroot je je kijkerspotentieel met 1,5 miljoen mensen. Ondertiteling heeft dus invloed op je kijkerspotentieel, je vindbaarheid en dat je boodschap helder en duidelijk overkomt bij de kijker.

Ik wens je heel veel succes met het ondertitelen van jouw video! Wil je nog meer tips ontvangen? Neem dan gerust contact met mij op!

X

Ontvang mijn gratis e-book:
Beste Editing App

Ik leer je in mijn e-book hoe je video’s mooi kunt editen. Vul je gegevens in en je ontvangt hem direct in je mailbox.