fbpx

Hoe gaaf is het om een mooie foto te schieten en deze direct in je handen te hebben? Dit is mogelijk met een polaroidcamera. Polaroidcamera’s zijn er in allerlei verschillende soorten en met verschillende opties. In dit artikel lees je de 5 polaroidcamera’s en opties om prachtige beelden te schieten.

Fujifilm Instax mini 90 Neo Classic

Deze camera is wereldwijd erg geliefd! Niet alleen vanwege het mooie design, maar ook om de goede prijs-kwaliteitverhouding. De camera heeft een automatische lichtinstelling, zodat jij altijd de juiste belichting hebt. De Fujifilm Instax Mini 90 Neo Classic is redelijk klein en daardoor ook niet te zwaar. Dit maakt het toestel erg gebruiksvriendelijk. Het heeft een oplaadbare accu en het bevat een goede zoom. Verder kun je gebruik maken van een dubbele belichting. Maar waarom is dit nou interessant? Bij een dubbele belichting maak je als het ware twee foto’s over elkaar heen. Op die manier kun je verschillende effecten creëren, bijvoorbeeld een dromerig effect of een foto twee keer in beeld brengen.

Fujifilm Instax mini 9

Fujifilm instax mini 9 bevat veel kleurrijke instant camera’s. De camera is zeer compact waardoor je hem makkelijk mee op reis kunt nemen. Het is een budgetcamera die op batterijen werkt. Verder zijn de lichtinstellingen erg makkelijk in te stellen. Echt een goede camera voor een beginner dus! Bij dit model krijg je daarnaast een extra lens. Daardoor kun je alles ook nog eens goed van dichtbij fotograferen. De camera is rond de 70 euro en is daarmee net iets goedkoper dan de Fujifilm instax mini 90 Neo Classic welke rond de 120 euro is.

Polaroid Snap Touch

De Polaroid Snap Touch is wat duurder dan de vorige modellen, maar heeft een aantal extra opties! Zo heeft de camera de mogelijkheid om foto’s te bewerken. Je kunt namelijk filters en digitale stickers over je foto plaatsen. Het is dus mogelijk om eerst je foto’s te bekijken voordat je ze afdrukt. Dit is bij de vorige modellen niet het geval. Ook is het toestel makkelijk in te stellen dankzij de touchscreen. Het toestel is daarom ook erg gebruiksvriendelijk. Verder kun je gebruik maken van bluetooth, waardoor jij je foto’s makkelijk kunt delen met vrienden en familie! De camera bevat ook een automatische timer en ingebouwde selfie spiegel waardoor jij goed selfies kunt maken! Verder is een foto binnen 35 seconde afgedrukt.

Lomography Lomo’Instant mini

De Lomography Lomo’Instant mini beschikt over een automatische flitsstand en de camera heeft twee handmatige standen. Een flash-on handmatige stand, met name geschikt voor foto’s binnen. En de flash-off handmatige stand, deze stand is geschikt voor langere belichtingen in het donker. De camera bevat een klein spiegeltje links van de lens en stelt je dus in de mogelijkheid om ook selfies te maken. Verder kun je de camera als pakket kopen met 3 extra lenzen: fisheye lens, portret en een close-up lens. Met de Fisheye lens kun je een bolvormig effect in jouw foto’s creëren. Dit houdt in dat alles wat dichtbij de lens komt uitvergroot wordt en alles wat verder weg staat wordt kleiner. Dan heb je nog de portret lens. Deze lens is prachtig voor portretten en landschappen. Als laatste heb je nog een close-up lens. Deze lens is te gebruiken met een 10-15 cm focusafstand. Met de 3 lenzen kun jij dus veel verschillende soorten foto’s ontwikkelen!

Polaroid Zip Mobile Printer

Wil je wel polaroids, maar maak jij je foto’s liever met je mobiel? Dan is de polaroid mobile printer echt iets voor jou! Tegenwoordig kun je namelijk via bluetooth polaroids uitprinten. Een goede optie is de Polaroid Zip Mobile Printer. Deze printer drukt je foto’s binnen 60 seconden af. Het is een kleine printer en daardoor makkelijk mee te nemen!

Liever gebruik maken van een andere soort camera? Kom er dan snel achter welk type camera wél bij jou past

X

Ontvang mijn gratis e-book:
Beste Editing App

Ik leer je in mijn e-book hoe je video’s mooi kunt editen. Vul je gegevens in en je ontvangt hem direct in je mailbox.