fbpx

Soms zegt een video veel meer dan alleen tekst en afbeeldingen op je website. Een promotievideo is dus een goed medium voor op je website en je social media kanalen. Toch vinden velen het maken van een promotiefilmpje lastig. Wat vertel je? Hoe neem ik het op? En waar moet je precies op letten? In dit artikel geef ik jou 4 tips om zelf een promotievideo te maken.

Wat is een promotievideo?

Een promotievideo is een video waarin je product of je dienst onder de aandacht wordt gebracht. Verder wordt er in de video verteld over de voordelen van je product of dienst en wordt er vaak toegelicht hoe het product of de dienst werkt.

Een reclamefilmpje daarentegen legt het accent op de branding van je product of dienst. Bij een promotievideo gaat het echt over het product, de voordelen en het gebruik ervan.

Hoe maak ik een promotievideo? 

Tegenwoordig wordt het steeds gemakkelijker om een promotievideo zelf te maken. Met je iPhone kom je inmiddels al een heel eind. Wil je het professioneel aanpakken? Dan adviseer ik je toch om net even wat meer aandacht te besteden aan je video. Je video hoeft niet perfect te zijn, maar aspecten als de kwaliteit van het beeld en het geluid zijn erg belangrijk.

Lees ook eens: Professioneel filmen met je smartphone? 5 x tips!

Tip 1 – Storytelling

Voordat je begint met filmen is het belangrijk dat je weet wat je gaat vertellen. Houd het doel van je video altijd in je achterhoofd. Is het de bedoeling dat de kijker iets gaat doen na het bekijken van je video? Of wil je een bepaald gevoel oproepen? Moet het filmpje op een ander filmpje aansluiten? Allemaal aspecten waar je rekening bij moet houden voordat je begint aan het maken van je promotiefilmpje.

Tip 2 – Wees creatief

Het toevoegen wat een creatieve twist in je video heeft een positief effect op het bereik van je video. Zorg er wel voor dat dit een creatieve touch blijft en het er niet voor zorgt dat je niet meer serieus wordt genomen. Creativiteit kan hem zitten in de tekst die je gebruikt, de setting, de manier van filmen of de editing van je video.

Tip 3 – Denk je tekst goed uit

Je video kan nog zo mooi zijn, maar de inhoud is in de meeste gevallen nog belangrijker. Om een goede opzet voor je tekst te maken kun je bijvoorbeeld starten met het benoemen van het probleem van je doelgroep. Waar lopen zij tegenaan? Dit mag je best een beetje overdrijven en aandikken. Vervolgens benoem je jouw oplossing, dus jouw product of dienst. Welke voordelen heeft het? En waarom zouden de kijkers het moeten gebruiken of inzetten?

Tip 4 – Afwisseling

Een video waarin je de hele tijd exact hetzelfde shot ziet kan snel saai worden. Afwisseling in beeld zorgt er dus voor dat je video interessant blijft voor de kijkers. Niet alleen afwisseling in beeld is belangrijk, denk bijvoorbeeld ook aan je intonatie. Niets is zo saai om te kijken naar een video waarin iemand iets monotoon verteld.

Ik wens je heel veel succes met het maken van jouw promotievideo! Wil je nog meer tips ontvangen? Neem dan gerust contact met mij op!

X

Ontvang mijn gratis e-book:
Beste Editing App

Ik leer je in mijn e-book hoe je video’s mooi kunt editen. Vul je gegevens in en je ontvangt hem direct in je mailbox.