Ondertiteling toevoegen

Waarom ondertiteling toevoegen aan mijn video?

Waarom zou ik aan mijn video ondertiteling toevoegen? Dit is toch overbodig? Misschien denk je dat het overbodig is, maar je loopt zonder het toevoegen van ondertiteling een hoop voordelen mis! Na het lezen van dit artikel weet ik zeker dat je nooit meer een video zonder ondertiteling online zal verspreiden! 

Voordeel 1: Bereik ook het publiek dat video’s zonder geluid bekijkt!

Niet iedereen heeft zin om video’s met geluid aan te bekijken. Soms zit iemand in de trein, klas of bijvoorbeeld op het werk en heeft hij het geluid uit staan. Door ondertiteling toe te voegen aan jouw video, bereik je ook de mensen die jouw video op Facebook voorbij zien komen en het geluid uit hebben staan. Momenteel wordt zo’n 85 procent van de video’s op Facebook zonder geluid bekeken!

Voordeel 2: Word beter gevonden in de zoekresultaten en geïndexeerd door Google

YouTube is de tweede grootste zoekmachine, en Google neemt de video’s van YouTube ook steeds vaker mee in haar zoekresultaten. Een goede titel, omschrijving en tags toevoegen aan jouw video is enorm belangrijk. Maar buiten dat, gebruiken YouTube en Google ook de ondertiteling van video’s om te bepalen waar de inhoud over gaat. Als YouTube en Google jouw video beter begrijpen, kunnen zij ook de positie in Google beter bepalen. Vergroot de vindbaarheid van een video én jouw bedrijf, door middel van het gebruik van ondertiteling! Ik geef je nog een gratis tip: gebruik daarnaast de juiste zoekwoorden in jouw ondertiteling en word op deze manier nog beter gevonden!

Voordeel 3: Onderscheid jouw bedrijf door middel van creatieve ondertiteling

Je kent de standaard ondertiteling vast wel, die onderaan je scherm komt te staan. Op deze manier hoef jij jouw video niet te ondertitelen! Een ondertiteling kan op verschillende manieren, met verschillende lay-outs toegevoegd worden. Hier kom ik in een andere blog nog op terug!

Voordeel 4: Een ondertiteling kun je makkelijk zelf toevoegen!

Heb jij een korte video die je graag van ondertiteling wil voorzien? Dit kun je heel eenvoudig zelf via bijvoorbeeld YouTube doen! Plaats een video op YouTube > ga binnen het kanaal naar ‘Creative Studio’ > klik op ‘Video Beheer’ > ‘selecteer’ de video die je wilt ondertitelen > klik op ‘bewerken’ > ‘ondertiteling’ > en klik vervolgens op ‘transcript maken en automatisch synchroniseren’. Hier kun je vervolgens een tekst uittypen die bij de video hoort. YouTube zal de video automatisch starten en stoppen afgestemd op de ondertiteling.

Voordeel 5: Bereik ook de doven en slechthorende mensen!

Momenteel zijn er in Nederland zo’n 1,5 miljoen doven en slechthorende. Door ondertiteling toe te voegen aan jouw video bereik je ook deze doelgroep! Geen ondertiteling is bij hen een gemiste verkoopkans! Tevens zullen zij zich niet gehoord voelen wanneer je geen gebruik maakt van ondertiteling in jouw video’s. Mogelijk wekt dit bij deze doelgroep ook irritatie op, en dat is denk ik wel het laatste wat je wilt!

Tegenwoordig is het niet heel moeilijk om ondertiteling aan jouw video toe te voegen. Toch kost het vaak wel wat tijd en laten bedrijven het om deze reden al gauw achterwege. SWP Productions helpt jou hier graag bij! Neem gratis en geheel vrijblijvend contact op.