fbpx

Het was een prachtig jaar, zowel in mijn bedrijf als mijn privéleven. Ik heb dingen over mezelf geleerd die ik nog niet wist… Een mens, of in ieder geval dat vind ik, staat stil als ze niets nieuws over zichzelf leert. 

Yes, eindelijk! Een droom die uitkomt

Begin dit jaar ben ik voor het eerst in een koophuis gaan wonen, dat ging niet zonder slag of stoot. Als zelfstandig ondernemer is het een lastige klus aan te tonen hoeveel je verdient. Op dat soort momenten lijkt het alsof de wereld om me heen in het chinees vragen aan mij stelt. Omgekeerd heb ik het idee dat ik ze antwoord in het Russisch. Uiteindelijk begrepen de hypotheekmeneer en ik elkaar gelukkig.

Een nieuw hoofdstuk

Een nieuw huis betekende voor mij niet alleen verhuizen, het werkte in alles door. Ik ben ook met mijn bedrijf duidelijk aan een nieuw hoofdstuk begonnen. Het lijkt wel alsof de basis die ik voel, doordat ik een vaste stek voor mezelf heb, resoneert in mijn bedrijf. Ik heb afgelopen jaar een aantal opdrachten gedaan voor een maatschappelijke organisatie die qua missie en visie passen bij de waarden van SWP Productions. Ik wil er met mijn bedrijf voor zorgen dat wij de wereld beter achterlaten dan we hem aantroffen. Deze waarde heeft afgelopen jaar, net als ik, de kans gekregen wortel te schieten en is uit aan het groeien in vruchtbare projecten.

Contour de Twern

Een van de organisaties waar we mee hebben samengewerkt is Contour de Twern, een organisatie die als motto heeft: nooit alleen. Zij waren op zoek naar een manier om een nieuwe werkwijze op een begrijpelijke manier door middel van beeld te tonen. In een intensieve samenwerking met de klant hebben we het werken met klankbordgroepen via portretten van cliënten en medewerkers in beeld vertaald. Achteraf werd ons door de leden van de werkgroep die we hadden gefilmd verteld dat we ze meestal niet eens doorhadden dat we ze aan het filmen waren. Ze hadden het gevoel in vrijheid te kunnen vertellen over wat het project ze echt had opgeleverd.

Het mooiste compliment kregen we van Bertus, een van de mensen die we bij deze opdracht hebben geïnterviewd. Hij zei na het vertonen van de film tegen me, dat we hem echt het gevoel en de ruimte hadden gegeven om zichzelf te laten zien en horen. Met onze film hadden we op die manier de kern te pakken van wat onze opdrachtgever wilde bereiken met de klankbordgroep: hun cliënten en de behoeften die die cliënten hebben ophalen bij de bron.

Kijk jij wel eens achterom, om te kijken wat je allemaal bereikt hebt?
Of kijk jij alleen maar vooruit?

Ik ben heel erg benieuwd naar jouw verhaal! Laat het mij vooral ook weten via de mail of Facebook.

Volgende week blik ik weer terug op het jaar 2018, want er valt nog veel meer over dit prachtige jaar te vertellen, dan ik in één blog kan schrijven.

Ik wens je alvast fijne feestdagen! X

X

Ontvang mijn gratis e-book:
Beste Editing App

Ik leer je in mijn e-book hoe je video’s mooi kunt editen. Vul je gegevens in en je ontvangt hem direct in je mailbox.