fbpx

Iedereen maakt foto’s met zijn iPhone, maar je kan er natuurlijk ook mee filmen. Maar hoe haal je nu het maximale uit filmen met je iPhone? Met onderstaande 10 tips maak je met jouw iPhone de mooiste video’s!

1. Compositie is key

Het perfecte plaatje gaat om de juiste compositie. Om je onderwerp zo goed mogelijk in beeld te krijgen op je video kun je gebruik maken van het raster van je camera. Tijdens het filmen is dit raster niet zichtbaar, maar bij de fotofunctie wel. Even schakelen tussen de functies zorgt voor de juiste compositie. Extra tip: door het onderwerp niet altijd in het midden te plaatsen ontstaat er meer spanning in het beeld.

2. Horizontaal filmen

Voor een mooi vullend beeld is het belangrijk dat je horizontaal filmt met je iPhone. Op je iPhone kijk je een verticaal filmpje prima terug, maar horizontale beelden kijken op een laptop, televisie en YouTube prettiger weg.

3. Focus, focus, focus

Voordat je start met filmen is het belangrijk om het beeld scherp te stellen. De iPhone stelt graag zelf scherp op een onderwerp en zal dit tijdens het filmen blijven doen. Door de AE/AF vergrendeling in te stellen zorg je ervoor dat je iPhone zich scherp blijft stellen op het onderwerp wat jij hebt geselecteerd.

4. Licht

Het gebruik van natuurlijke lichtbronnen zorgen voor hogere kwaliteit beelden. Zorg voor voldoende en helder licht als je gaat filmen. Te veel licht kan zorgen voor overbelichting en te weinig licht voor donker en onscherp beeld. Je kunt er ook voor kiezen om licht van 1 kant te laten komen en zo schaduwen te creëren. Dit zorgt voor een speels en sfeervol beeld.

5. Niet storen

Niets is zo vervelend als notificaties van Whatsapp of mails tijdens het filmen. Het laatste wat je wil is het geluid van een Whatsappje door je filmpje heen horen. Zet je telefoon dus gewoon op vliegtuigstand of op ‘niet storen’ om dit te voorkomen.

6. Niet inzoomen

Tijdens het filmen kun je met je iPhone inzoomen. Probeer dit zoveel mogelijk te voorkomen. Dit gaat namelijk ten koste van je beeldkwaliteit. Ga dus liever dichterbij staan om het onderwerp close-up te kunnen filmen.

7. Afwisseling

Om je kijkers te blijven boeien is het belangrijk om beelden af te wisselen. Maak shots van dichtbij, veraf, van onder- en van bovenaf. Zorg er wel voor dat je de bewegingen rustig en soepel maakt. Naast de verschillende perspectieven voor het maken van een shot kun je ook gebruikmaken van timelapse. Hiermee kun je een filmpje maken waarin alles enorm snel wordt afgespeeld. Zo kun je bijvoorbeeld een zonsondergang van 2 uur in 10 sec laten zien. Dit geeft een gaaf effect en zorgt voor afwisseling in je video.

8. Stabiliteit

Het is belangrijk dat je tijdens het filmen niet meebeweegt met je onderwerp, maar je iPhone zo stil mogelijk probeert te houden. Dit kan door middel van een statief of door je ellebogen te laten rusten op een muurtje of hekje. Door je iPhone zo stabiel mogelijk te houden voorkom je rare schokken en onrustige beelden.

9. Afstandsbediening

Het gebruik van een afstandsbediening zorgt ervoor dat je nog stabieler kunt filmen doordat je je telefoon niet meer aan hoeft te raken. Je hebt verschillende afstandsbedieningen die je door middel van bluetooth kunt verbinden met je iPhone, maar je headset/oordopjes werken ook als een afstandsbediening voor je camera.

10. Blijf filmen

Je bent misschien snel geneigd gelijk het filmen te stoppen wanneer je je moment hebt vastgelegd, maar door nog even te blijven filmen heb je ruimte voor een overgang of om bij te knippen. Liever te veel beeldmateriaal dan te weinig, toch?

Ik wens je heel veel succes met het filmen van video’s met je iPhone! Wil je nog meer tips ontvangen? Neem dan gerust contact met mij op!

Mogelijk ook interessant om te lezen: Inspiratie voor jouw films en video’s nodig?

X

Ontvang mijn gratis e-book:
Beste Editing App

Ik leer je in mijn e-book hoe je video’s mooi kunt editen. Vul je gegevens in en je ontvangt hem direct in je mailbox.