fbpx

 

Een video is de perfecte content om met beeld je merk of je product onder de aandacht te brengen bij je (potentiële) klanten. Video-advertising is nog steeds groeiende in de mediawereld en mag dus ook niet ontbreken in jouw marketingstrategie. 

Een goede video bestaat uit verschillende punten die ervoor zorgen dat het je kijkers aandacht trekt, je je merk onder de aandacht brengt en de video ook jouw campagne doel bereikt. Het ABCD-model is een goed model om ervoor te zorgen dat jij al deze punten verwerkt in jouw video voordat je hiermee gaat adverteren.

ABCD-model

Dit model kun je inzetten voor het ontwikkelen van succesvolle online videocontent. Het model bestaat uit vier punten waar je aan moet denken bij het maken van een video waarmee je ook wilt gaan adverteren.

Attention

Het is belangrijk dat jouw video gelijk de aandacht van je kijker trekt. Het gebruik van herkenbare situaties of bekende personen kan hiervoor zorgen. Daarnaast is afwisseling in shots en dus je framing van belang. Wil je hier meer over weten? Lees dan ook: Verschillende cameraposities voor een interessante video!

Brand

Zorg dat je merk in je video goed naar voren komt. Op wat voor manier je dat doet is afhankelijk van het doel van je campagne. Social mediagebruikers blijven gemiddeld 1,7 seconden hangen per social media post. De eerste twee secondes van je video zijn dus het allerbelangrijkst en daarom is het belangrijk dat je je merk ergens in deze eerste seconden toont. Het herhalen van je merk in je video is goed, maar zorg er wel voor dat het op een natuurlijke wijze in je video voorbijkomt. Hierdoor is het niet storend voor de kijkers en heb je kans dat ze langer blijven kijken.

Connect

Om met je video indruk te maken op je kijkers is het van belang dat je verhaal pakkend is. Gebruik van emotie zorgt voor een connectie met de kijker. Emoties als humor of verdriet zijn sterke emoties en daarom goed te gebruiken in een video. Je verhaal in combinatie met de juiste emoties zorgen voor de juiste storytelling. Op die manier verbind je met de kijker en zal de kijker zich meer aangetrokken voelen tot jouw dienst of product.

Direct

Wat verwacht je van je kijkers? Zorg dat je boodschap in je video duidelijk is. Wil je dat ze je website bezoeken, je product aanschaffen of wil je ze alleen informeren? Met het gebruik van de verschillende buttons die social media platformen bieden kun je de kijker ook duidelijk maken wat je van hen verwacht.

Beeldformaat

Naast het creëren van je succesvolle videocontent is het belangrijk dat je rekening houdt met het formaat. Het formaat van de video is afhankelijk van het type device waarop je gaat adverteren. Er is een sterke opkomst van mobiele gebruikers en verticale videocontent blijkt ook effectiever op mobiele apparaten. Je kijkers hoeven niet meer hun scherm te draaien om jouw video full screen te kunnen bekijken. Meer schermruimte betekent dat jij meer aandacht kunt trekken.

Ik wens je heel veel succes met het maken van jouw videoadvertentie! Wil je nog meer tips ontvangen? Neem dan gerust contact met mij op!

X

Ontvang mijn gratis e-book:
Beste Editing App

Ik leer je in mijn e-book hoe je video’s mooi kunt editen. Vul je gegevens in en je ontvangt hem direct in je mailbox.