fbpx

Maak jij video’s voor jouw onderneming met je smartphone? Dan ben je vast benieuwd naar wat de beste apps zijn om je video mee te maken. In dit artikel deel ik mijn 5 favoriete video-apps en leg ik uit wat je precies met de apps kunt.

Waarom een video-app gebruiken?

Een goede vraag. Waarom gebruik je niet gewoon de camera functie van je iPhone en schiet je daarmee je video. Dat kan natuurlijk ook, maar met het gebruik van video-apps kun je wat meer dimensie door middel van thema’s en muziek aan je video toevoegen. Scheelt een hoop werk met de nabewerking.

Quik

Een van mijn favoriete video-apps is Quik. Met de Quik app kun je heel gemakkelijk korte social video’s of teasers maken. Met deze app kun je muziek, thema’s en leuk vormgegeven teksten toevoegen aan je video en ziet deze er al gauw professioneel uit. De app is echt bedoeld om snel een korte video in elkaar te zetten. Vandaar ook de naam 😉

Lees ook eens: De 5 beste apps voor het bewerken van jouw video!

Clips

Deze app ondertitelt je video automatisch! Hoe fijn is dat? Door de spraakherkenning in je telefoon kan de app direct live je video in verschillende talen ondertitelen. Klopt deze niet helemaal? Geen zorgen. Je kunt de ondertiteling ook achteraf nog aanpassen. Naast de ondertiteling kun je in de app ook direct posters en muziek aan je video toevoegen. Zeker de moeite waard om deze app eens uit te proberen.

Halide

Met deze app heb je echt alles in eigen hand. Met de Halide app kun je alles zelf instellen, van belichting tot focus en van ISO tot sluitertijd. Naast deze instellingen bevat de interface ook histogrammen waarin je kunt zien hoe je smartphone de diepte van het beeld registreerd. De app is uitermate geschikt voor fotografen en videografen die graag een beeld willen vastleggen op de manier zoals zij dat willen.

Obscura 2

Obscura 2 is een video-app speciaal voor de minimalisten onder ons. De interface van deze app is erg simpel en clean. Obscura heeft net als Halide een aantal functies om handmatig je camera te bedienen. Daarnaast bevinden er zich meer dan 20 filters in de app die je kunt toepassen op jouw video en foto’s.

ProCamera

At last but not least, ProCamera. Met deze app heb jij diepgaande controle over je video’s. Deze app is dan ook geschikt voor mensen die een grote hoeveelheid aan video’s willen opnemen met hun smartphone. Je hebt invloed op de beeldsnelheid, resolutie, focus, maar ook op de stabilisatie en bestandsinstellingen van je video. Een echte musthave!

Ik wens je heel veel succes met het maken van jouw video! Mochten er nog vragen zijn, mail me dan gerust.

X

Ontvang mijn gratis e-book:
Beste Editing App

Ik leer je in mijn e-book hoe je video’s mooi kunt editen. Vul je gegevens in en je ontvangt hem direct in je mailbox.