fbpx

Internet wordt meer en meer een video-gebaseerd medium. Dat is niet gek: video is beeldend, direct, gemakkelijk te consumeren en roept een gevoel op bij de kijker. Maar hoe zet je videocontent effectief in voor jouw bedrijf? In deze blog leg ik je uit hoe je een succesvolle video marketing strategie op kunt zetten!

Hoe ziet de markt eruit?

Om te beginnen is het belangrijk dat je jouw doelgroep goed kent, je maakt de video’s immers voor hen. Doe dus onderzoek naar de wensen en behoeften, het kijkgedrag en de social media-kanalen van de doelgroep. Maar houd het niet daarbij, kijk ook eens naar de concurrentie: hoe zetten zij videocontent in voor hun bedrijf? Wat kan je van hen overnemen en waarin wil jij je onderscheiden?

Wat zijn de doelstellingen en KPI’s van jouw bedrijf?

Verder is het belangrijk dat je een doel voor ogen hebt. Waarom wil je video marketing inzetten voor jouw bedrijf? Wat wil je bereiken: engagement, leads, awareness? Stel aan de hand van dit doel doelstellingen en KPI’s op. Maak je KPI’s concreet en helder, bedenk bijvoorbeeld hoeveel leads je wilt genereren of hoeveel abonnees je wilt behalen.

Hoe lever jij waarde aan de doelgroep?

Als het goed is weet je door jouw onderzoek waar de doelgroep behoefte aan heeft. Kies aan de hand van deze kennis een gebied uit waarmee je met jouw bedrijf als expertise gezien wilt worden. Een handige tip is om jouw onderwerpen op te delen in formats. Zo weet de doelgroep welke content waar te vinden is. Hierbij kun je denken aan een format als ‘bakken in 15 minuten’ en ‘bakken met 5 ingrediënten’. De formats dienen als leidraad voor de content: alles moet binnen het format passen.

Hoe geef je jouw videocontent vorm?

Consumenten kijken video’s met twee hoofdredenen: ze zijn op zoek naar vermaak of op zoek naar informatie. Bedenk dus hoe jij de klant entertainende video’s kunt bieden, zonder de waardevolle inhoud uit het oog te verliezen. Denk ook aan herkenbare elementen die consistent terugkomen binnen een format, zoals een slogan of herkenbaar deuntje.

Wil jij meer tips over het vormgeven van jouw video’s? Lees dan  de blog: Videomarketing: 6 do’s en dont’s!

Waar kan de doelgroep de videocontent vinden?

De volgende stap is het opstellen een distributieplan voor jouw video marketingcampagne. Dit is heel belangrijk, want ook al zijn de video’s waardevol en mooi vormgegeven, het moet de doelgroep wel bereiken. Stel vast hoe jij jouw video’s gaat promoten: maak je gebruik van owned, earned of paid media? Of combineer je ze? Pas op dat je niet voor elk kanaal dezelfde video gebruikt, maar deze aanpast aan het medium. Zo heb je voor Instagram Stories bijvoorbeeld een verticale video nodig en heb je beperkt de tijd, maar zijn de video’s op YouTube horizontaal en kun je zelf de duur bepalen.

Wanneer kan de doelgroep jouw content verwachten?

Tot slot is structuur en planning heel belangrijk voor jouw video marketing. Stel vaste dagen en tijden in dat jouw videocontent online komt. Zo blijf je consistent in beeld bij de doelgroep en gaat de doelgroep zich misschien zelfs verheugen op het zien van jouw content.

Ik wens je heel veel succes met het maken van jouw videomarketingstrategie. Wil je nog meer tips ontvangen? Neem dan gerust contact met mij op.

X

Ontvang mijn gratis e-book:
Beste Editing App

Ik leer je in mijn e-book hoe je video’s mooi kunt editen. Vul je gegevens in en je ontvangt hem direct in je mailbox.