fbpx

Video’s zijn tegenwoordig van groot belang in een effectief marketingplan. Maar hoe maak je een passende video en zorg je dat deze bij de juiste mensen terecht komt? Ik help je graag op weg! In dit artikel vertel ik jou 6 do’s en dont’s op het gebied van video marketing.

Do’s

Juiste afmeting van je video

De uitlijning van je video is erg belangrijk. Waarom? Slechte uitlijning kan ervoor zorgen dat niet alles juist in beeld komt of je beeld wordt afgesneden. Let er bijvoorbeeld op dat de afmeting voor een video op Facebook anders zijn dan de afmetingen voor een video op Instagram. Zoek dus per platform de juiste afmetingen op zodat je zeker weet dat jouw video perfect is uitgelijnd.

Thumbnail

Een thumbnail is een afbeelding die wordt getoond wanneer de video nog niet wordt afgespeeld. Op kanalen als Facebook en Instagram wordt je video direct afgespeeld, maar op de kanalen YouTube en Vimeo kun je wel gebruik maken van een thumbnail. Een thumbnail is bedoeld om de aandacht van je kijkers te trekken. De thumbnail zorgt ervoor dat potentiele klanten op jouw video klikken, of juist niet…

Targetinstellingen

Naast dat de boodschap in je video scherp moet zijn, is ook de targeting van cruciaal belang. Met de juiste targeting zorg je ervoor dat jouw video bij de juiste doelgroep terecht komt. Een video over een nieuw platform voor studenten moet immers niet bij gepensioneerden terechtkomen. Daarnaast is timing ook erg belangrijk. Een advertentie over voedingsmiddelen voor het ontbijt kun je het beste ‘s ochtends vertonen en een advertentievideo van ‘slaaplekker thee’ natuurlijk vlak voor het slapen. De juiste timing en targeting van je video versterkt de boodschap en zorgt ervoor dat die boodschap bij de juiste mensen terechtkomt.

Dont’s

Slow opener

Met een slow opener bedoelen we een video waarin een lange aanloop is naar de daadwerkelijke boodschap. Het is cruciaal om direct de aandacht van de kijker te trekken. In de eerste secondes bepaald een kijker of de video interessant genoeg is om verder te kijken. Zorg er dus voor dat je video direct interesse wekt of de kijker nieuwsgierig maakt.

Random content

Om aan je merkherkenning te bouwen is het belangrijk 1 stijl door te voeren in je video’s. Afwisseling in je video’s is misschien wel leuk, maar merkherkenning levert veel meer op voor jou als merk. Gebruik dus dezelfde stijl, editing, filters en muziek in je video’s om deze herkenbaar te maken voor je kijkers. Naast dat je video herkenbaar wordt draagt dit ook bij aan je imago en professionaliteit.

Lange video’s

Mensen hebben maar een korte aandachtsboog en dus is het van belang dat je video’s niet te lang zijn. Korte video’s blijven interessant. Breek eventueel langere video’s op in delen en maak teasers voor eventuele langere video’s. Een optimale advertentie video duurt maar 15 seconden. Duurt je video langer dan zullen veel kijkers afhaken. Toch een lange video gebruiken? Zorg voor voldoende interessante elementen die de nieuwsgierigheid van je potentiele klanten wekken.

 

Ik wens je heel veel succes met jouw video marketing! Wil je nog meer tips ontvangen? Neem dan gerust contact met mij op!

X

Ontvang mijn gratis e-book:
Beste Editing App

Ik leer je in mijn e-book hoe je video’s mooi kunt editen. Vul je gegevens in en je ontvangt hem direct in je mailbox.