fbpx

Video’s zijn helemaal hot, omdat ze steeds vaker bekeken worden. Ook kunnen video’s ervoor zorgen dat jij hoger in Google komt te staan! In deze blog lees je de 5 online video trends voor 2019!

Trend 1. Live video blijft groeien

Zowel op Facebook als op Instagram is live video de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Zorg er daarom voor dat jouw bedrijf hier ook op inspeelt. Ga eens in de zoveel tijd het contact aan met jouw doelgroep. Geef ze iets extra’s: gratis tips of een korting, waardoor ze getriggerd worden om te kijken, wat inspeelt op de fear of missing out. Doe dit met regelmaat en op hetzelfde moment, zodat jouw doelgroep weet waar ze aan toe zijn. Begin bijvoorbeeld met één keer in de maand een live video te geven via Instagram Stories of Facebook.

Trend 2. Gepersonaliseerde video’s

Direct je doelgroep aanspreken is in de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden en dit zal ook doorzetten in 2019. Videocontent die gepersonaliseerd is zorgt ervoor dat je een relatie kan opbouwen met je doelgroep. Zo kun je de klant beter aan jouw merk binden en zullen zij ook minder snel bij jou weggaan.

Trend 3. Gebruik annotaties

Steeds meer video’s bevatten annotaties waarop geklikt kan worden, met als doel dat de klant zorgt voor een conversie. Dit kan zijn een aanmelding voor jouw nieuwsbrief, een nieuwe abonnee via YouTube of bijvoorbeeld een verkoop van jouw product/dienst. Hoe je dit kunt realiseren? Plaats tekstlinks om mensen te laten abonneren op jouw kanaal of plaats bijvoorbeeld een afbeelding en maak deze klikbaar.

Trend 4. Video’s inzetten als e-learning

Wil jij opvallen met jouw bedrijf en iets bijdragen aan je klant? Maak dan gebruik van video e-learning. E-learning is ook wel het leren met behulp van het internet, iets wat steeds meer wordt ingezet. Zo kun jij jouw kennis overbrengen en word jij als expert gezien. Manieren hoe jij dit in kunt zetten is door het gebruik van webinars, cursussen of gewoon voor de camera zitten en vertellen wat je wilt delen. Video’s inzetten als e-learning en deze verspreiden via jouw social media kanalen, is super effectief! Het is persoonlijk, interactief, het zorgt voor klantbinding, je wordt als expert gezien en je bereikt er een grote groep mensen mee!

Trend 5. Micro-moments

De smartphone is de afgelopen jaren steeds belangrijk geworden. We checken ons dagelijks leven en kopen ook steeds meer via onze telefoon. Dit pad wat een consument aflegt om een bepaald product/dienst te kopen, ook wel de ‘customer journey’ genoemd, is opgedeeld in heel veel micro-momenten. ‘Micro-moments’ zijn al die momenten dat een consument op zoek is naar iets. Bijvoorbeeld om iets te leren, te doen, te weten te komen of om iets te kopen. Als videomarketeer moet je dus inspelen op datgene waar de consument in zijn/haar customer journey behoefte naar heeft. Hoe? Mensen die jouw bedrijf nog niet kennen moeten eerst een informatieve video zien om je vertrouwen te winnen. Mensen die jouw bedrijf al heel goed kennen kun je een video laten zien met een aanbod om ze te triggeren iets te kopen.

X

Ontvang mijn gratis e-book:
Beste Editing App

Ik leer je in mijn e-book hoe je video’s mooi kunt editen. Vul je gegevens in en je ontvangt hem direct in je mailbox.