fbpx

Je hebt een mooie video gemaakt en wilt deze plaatsen op jouw website. Je weet alleen niet hoe je de video SEO proof maakt om de vindbaarheid te vergroten.  In dit artikel lees je 5 tips om jouw video SEO proof te maken!

Tip 1: Maak gebruik van een video-sitemap

Om de vindbaarheid van je video te vergroten is het van belang dat Google jouw video begrijpt. Het inzetten van een video-sitemap helpt daarbij. Door gebruik te maken van een video-sitemap geef jij Google informatie waar jouw video over gaat. In de video-sitemap vind je de categorie, de titel, de beschrijving, tijdsduur en voor welke doelgroep de video is. Hoe beter Google jouw video begrijpt, hoe hoger je video in de zoekresultaten zal verschijnen!

Tip 2: Desktop, tablet en mobile responsive

Google zal je hoger in de zoekresultaten plaatsen als jouw video via de laptop, tablet én mobiel goed te bekijken is. Je kan bijvoorbeeld je video mobielvriendelijk maken door verticale video’s te maken, maar het is ook noodzakelijk dat je een mobile-responsive website hebt. Smartphone gebruikers zullen al snel afhaken als jouw website niet fijn te bedienen is op de telefoon. Ook toont Google websites die desktop, tablet en mobile responsive zijn eerder bovenaan in de zoekresultaten. Dit vergroot dus de vindbaarheid van jouw video!

Tip 3: Maak gebruik van ondertiteling

Ondertiteling is erg belangrijk om de vindbaarheid van je video te vergroten. Dit komt omdat een ondertiteling Google vertelt waar jouw video over gaat. Op die manier kan Google hem beter tonen in de zoekresultaten. Daarnaast bereik je een grotere doelgroep als je gebruik maakt van ondertiteling in jouw video’s. Niet iedereen heeft namelijk altijd het geluid van zijn/haar telefoon of laptop aan staan. Een video kun je ondertitelen door van jouw tekst een SRT.bestand te maken.

Tip 4: Plaats een goede beschrijving en gebruik tags

Maak gebruik van een titel, beschrijving en tags in jouw video. De titel is een van de eerste dingen die een kijker ziet. Dit kan ervoor zorgen dat jouw video wel of niet bekeken wordt. Zorg daarom altijd voor een aantrekkelijke titel en plaats hierin je belangrijkste zoekwoord waar je op gevonden wilt worden. Op die manier wordt jouw video eerder getoond in de zoekresultaten van Google.
Ook een goede beschrijving bij een video is erg belangrijk. Een beschrijving zorgt ervoor dat kijkers goed begrijpen wat ze zien. Als laatste kun je gebruik maken van tags bij je video. Dit zijn labels die vertellen over welk onderwerp of domein jouw video gaat. Dit allemaal samen maakt dat Google jouw video beter kan begrijpen en dat kijkers jouw video eerder zullen vinden!

Tip 5: Deel jouw video via verschillende online kanalen

Wil jij dat jouw video vaak bekeken wordt? Zet je video dan naast je website ook op andere online kanalen. Denk hierbij aan YouTube, Facebook, LinkedIn en Instagram.
Let er wel op dat ieder kanaal een andere doelgroep heeft. Zo is de doelgroep van LinkedIn wat zakelijker dan Facebook. Instagram wordt vooral gebruikt door jongeren en leent zich uitstekend voor het gebruik van #hashtags om de vindbaarheid te vergroten.

Ik wens je heel veel succes met het vergroten van de vindbaarheid van jouw video’s. Wil je nog meer tips ontvangen? Neem dan gerust contact met mij op!

X

Ontvang mijn gratis e-book:
Beste Editing App

Ik leer je in mijn e-book hoe je video’s mooi kunt editen. Vul je gegevens in en je ontvangt hem direct in je mailbox.