fbpx

Videomarketing is nog steeds erg populair. Plaats je een video van langer dan 3 minuten op Facebook, dan bereik je over het algemeen op een organische wijze meer mensen dan met alleen een foto en tekst. Ook doen video’s het erg goed op YouTube. YouTube is na Google het grootste zoekplatform van de wereld. Je kunt met video’s jouw vindbaarheid flink vergroten. Verder kun je met video’s echt een band opbouwen met jouw doelgroep en je als expert in jouw branche positioneren. Maar waarom dan video’s uitbesteden, in plaats van deze zelf op te nemen en monteren?

1. Jouw videomarketing uitbesteden aan een videograaf scheelt je veel tijd

Een videograaf, zoals ik, maakt wekelijks meerdere video’s. Zo weet ik precies waar ik op moet letten om een goede video te maken. Denk hierbij aan het wisselen van verschillende posities, het toevoegen van close-ups en het monteren van de video’s. Ga je dit zelf doen, dan ben je hier erg veel tijd aan kwijt. Ook is het lastig om dit in je eentje te realiseren. Je hebt hier al gauw iemand voor nodig mocht je gebruik willen maken van close-ups en extra effecten.

2. Met professionele video’s kun jij bouwen aan je expertstatus

Je kunt natuurlijk zelf je video’s opnemen en deze editen, maar besteed hier dan wel de nodige aandacht aan. Hoe professioneler jouw video oogt, hoe serieuzer men jou en je bedrijf zal nemen. Met professionele video’s kun jij bouwen aan je expertstatus!

3. Een videograaf beschikt over het juiste apparatuur om een professionele video te maken

Zo heb ik – Saskia Waijers, eigenaar en oprichter van SWP Productions – de afgelopen jaren veel apparatuur aangeschaft om perfecte video’s mee te kunnen maken. Alles om bijvoorbeeld die perfecte close-up vast te leggen en te zorgen voor een mooie belichting. Met je eigen camera kun je natuurlijk wel een Instagram Story maken. Deze hoeven namelijk niet perfect te zijn. Voor een bedrijfsvideo, of een video die je op Facebook en LinkedIn wil verspreiden, is dit een ander verhaal!

4. Met professionele video’s kun jij jouw omzet verhogen

Als jij professionele video’s met jouw doelgroep deelt, dan zal men je sneller serieus nemen en vertrouwen krijgen in jouw expertise en je bedrijf. Ze zullen dan eerder geneigd zijn om jouw producten en/of diensten aan te schaffen. Op die manier kun jij jouw omzet dus flink laten stijgen. Professionele, goed doordachte video’s vallen ook eerder op en zorgen dus sneller voor meer betrokkenheid. Ook krijgen video’s, die op bijvoorbeeld Facebook worden verspreid, over het algemeen meer bereik.

5. Een videograaf kan vaak ook een opvallende intro en outro toevoegen

Een intro en outro aan je video toevoegen zorgt ervoor dat jij jouw video laat leven. Niemand zit namelijk te wachten op een saaie video. Wil je momenteel opvallen in de Instagram feed of Facebook tijdlijn van jouw volgers? Dan zul je wat extra tijd moeten besteden aan je afbeeldingen en video’s. Verspreid je een leuke, professionele video? Dan is de kans groot dat men langer geboeid zal blijven. Laat een videograaf dus ook zeker leuke effecten aan je video’s toevoegen om bij meer mensen op te vallen én hiermee je bereik te vergroten!

Conclusie

Met professionele video’s kun jij je bereik verder vergroten en dus zorgen voor meer zichtbaarheid en naamsbekendheid. Ook zal men je eerder serieus nemen en je als expert in jouw branche gaan zien. Zien ze je als expert in jouw branche? Dan zullen ze mogelijk ook eerder bereid zijn om jouw producten en/of diensten aan te schaffen. Met professionele video’s kun jij je omzet dus flink vergroten!  Wil jij vanaf 2020 meer uit jouw bedrijf halen? Schakel mijn hulp dan in. Ik help je graag om mooie, professionele video’s op te nemen, deze te editen, een ondertiteling toe te voegen en/of jouw video’s te voorzien van leuke effecten. Neem je bedrijf serieus en durf te investeren in het laten maken van professionele video’s. Videomarketing is namelijk helemaal hot!

X

Ontvang mijn gratis e-book:
Beste Editing App

Ik leer je in mijn e-book hoe je video’s mooi kunt editen. Vul je gegevens in en je ontvangt hem direct in je mailbox.