fbpx

Als bedrijf video’s verspreiden is al langere tijd hot. Maar de laatste tijd neemt de populariteit van video’s steeds meer toe. We hadden eerst al YouTube, korte video’s verspreiden via Facebook en Snapchat. Nu zijn daar de Facebook verhalen, Instagram Stories en IGTV bijgekomen. Hieronder geef ik je 5 redenen waarom jij vandaag nog zou moeten starten met het verspreiden van video’s (als je dat nog niet doet)!

  1. Facebook geeft voorrang aan video’s = méér bereik voor jouw bedrijf!

Het platform Facebook stimuleert haar gebruikers om video’s te verspreiden via het kanaal, omdat men dan over het algemeen ook langer op het platform actief zal zijn. Om die reden is adverteren met video’s vaak ook goedkoper en zorgen video’s voor meer bereik voor jouw bedrijf.

  1. Om een band op te bouwen met jouw doelgroep

Door middel van video’s geef jij je doelgroep de mogelijkheid om het gezicht achter jouw bedrijf te zien. Op die manier krijgt de kijker meer vertrouwen in jou en je product/dienst. Verder doen we liever zaken met mensen dan met bedrijven. Video is dus de manier om een relatie op te bouwen met je doelgroep en uiteindelijk te zorgen voor meer verkoop.

  1. Je bereikt veel meer mensen dan alleen met tekst

Als jij je video’s gaat ondertitelen dan bereik je veel meer mensen dan wanneer je de informatie in de vorm van een blog verspreidt. Waarom? Omdat je op deze manier twee doelgroep aanspreekt: zij die willen lezen en dus de ondertiteling lezen en zij die willen luisteren/kijken en niet willen lezen.

  1. Er wordt verwacht dat de opkomst van IGTV verder doorbreekt

IGTV (Instagram TV) werd inmiddels alweer een tijdje terug gelanceerd. De video’s op IGTV zijn tussen de 15 seconden en 60 minuten lang en concurreren hiermee met het platform YouTube. Instagram is de laatste tijd erg groeiende en de opkomst van IGTV zorgt ervoor dat video’s steeds meer HOT zijn.

  1. Het hoeft allemaal niet perfect te zijn

Waarbij video’s vroeger veel meer perfect moesten zijn (via bijvoorbeeld YouTube), mag het nu allemaal wat minder af zijn. Vooral de video’s via IGTV, Instagram Stories en Facebook verhalen hoeven niet perfect te zijn. Hierbij gaat het vooral om de ‘echtheid’. Instagram Stories worden ook steeds meer gebruikt door bedrijven en het is de plek om een band op te bouwen met jouw doelgroep. Omdat alles niet perfect hoeft te zijn, hoeft het jou dus ook niet extreem veel tijd te kosten.

Laat jezelf en jouw bedrijf zien. Profiteer van de kracht van video! Heb je nog inspiratie voor jouw video’s nodig? Lees dan ook eens mijn andere blog: “Inspiratie voor jouw films en video’s.” 

X

Ontvang mijn gratis e-book:
Beste Editing App

Ik leer je in mijn e-book hoe je video’s mooi kunt editen. Vul je gegevens in en je ontvangt hem direct in je mailbox.